Autoverzekering studenten

Waarom een autoverzekering?
In de EU, en dus ook in Nederland, is het verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten als je een auto aanschaft. Dit is verplicht zodat je in het geval van schade, altijd de mogelijkheid hebt om de schade op de verzekering van de tegenpartij te verhalen, of andersom. In heel Europa gelden voor WA autoverzekeringen dezelfde wetten en regels.

Wat voor autoverzekeringen zijn er?

De WA verzekering is de basisverzekering, hiermee ben je verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid. Je kunt ook kiezen voor een meer uitgebreide autoverzekering. Als je je uitgebreid wil verzekeren kun je kiezen voor een WA+beperkt casco verzekering, of voor een All risk verzekering. Allebei deze verzekeringen dekken de schade die is ontstaan aan je auto door onverwachte oorzaken van buitenaf. Hierbij kun je denken aan schade door loslopende dieren, vernieling of storm. Bij een All risk verzekering ben je ook verzekerd voor de schade die je zelf aan je auto toebrengt.

Online autoverzekeringen vergelijken, waar moet je op letten bij je autoverzekering?

Let op: schade die onder je verzekering valt kan in alle gevallen gevolgen hebben voor je
schadevrije jaren (en je maandelijkse premie), en er kan sprake zijn van een eigen risico.
Voor de meeste mensen de belangrijkste factor: de premie die je per maand moet betalen.
Als je op zoek bent naar een goedkope autoverzekering, is het belangrijk om goed te
vergelijken. Als je een nieuwe of andere autoverzekering wil nemen, zijn er een aantal
dingen waar je hiernaast rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de vervaldatum van je huidige contract, een opzegtermijn, en het aantal schadevrije jaren dat je hebt. Het is erg belangrijk dat je nieuwe verzekering direct aansluit op je oude verzekering, zodat je nooit onverzekerd hoeft te gaan rijden. Wil je verschillende autoverzekeringen voor studenten vergelijken? Kijk dan eens op onze site Overstappen.nl – autoverzekering afsluiten.

Waar moet je rekening mee houden met het kijken naar je maandelijkse premie?

De maandelijkse premie van verzekeringen kan nogal verschillen, omdat verzekeraars zelf de hoogte van de premie mogen bepalen. Verzekeraars kijken bij het bepalen van de premie naar zaken als je leeftijd, je schadevrije jaren en het soort auto dat je wil verzekeren. Een lagere premie is niet altijd de beste; het kan bij een lage premie zo zijn dat je verzekeraar maar tot een bepaald bedrag uitkeert bij schade, of dat er sprake is van een erg hoog eigen risico.