Hoe kun je de restwaarde van je auto berekenen?

 Hoe kun je de restwaarde van je auto berekenen?

Wilt u de dagwaarde, inruilwaarde of total loss waarde van uw auto weten? Met de hulp van Autotelex komt u er snel achter wat de waarde van uw voertuig is bij koop of verkoop, bij het importeren van een auto uit het buitenland of bij autoschade. De restwaarde berekenen kunt u zo heel eenvoudig zelf. Vul online uw kenteken, kilometerstand en laatste vier cijfers van uw meldcode in en zie wat de dagwaarde van uw personenauto, bestelwagen of motor is.

Actuele, objectieve en betrouwbare waardebepaling van uw auto

Autotelex levert actuele, objectieve en betrouwbare voertuiginformatie aan vele autoverzekeraars, auto-importeurs, autobedrijven en particulieren. De restwaarde van de auto wordt gebaseerd op een grote database, een slimme werkwijze en een imposant netwerk. De waardebepaling is altijd objectief en actueel en wordt vastgesteld op basis van informatie van autogroothandels, autobedrijven, banken, importeurs, verzekeringsmaatschappijen, leasemaatschappijen, occasionportals, veilingopbrengsten en interne biedingen. Al deze informatie voor restwaarde berekenen wordt op basis van jarenlange ervaring doorlopend gemonitord, geïnterpreteerd en verwerkt.

Restwaarde berekenen voor afzonderlijke auto’s én grote wagenparken

Autotelex verzorgt een restwaarde berekenen voor zowel afzonderlijke voertuigen als grote wagenparken. De aangeboden verkoop- en handelswaarde worden continu getoetst aan de meest actuele informatie uit de autobranche. De input aan gegevens is groot en divers. Van elektrische biedingen op voertuigen van de groothandel tot analyse en interpretatie van mutaties in de wet- en regelgeving. Denk aan BPM, fiscale stimulering en MRB. Voor een exacte bepaling van de restwaarde van de auto wordt een inventarisatie per doelgroep verricht. Een veilingopbrengst levert andere data op dan een inruilwaarde.

Vele informatiebronnen gebruikt bij een actuele waardebepaling

Duizenden gebruikers van AutotelexPRO geven feedback bij elke waardebepaling van een inruilauto. Daarnaast wordt informatie voor restwaarde berekenen verkregen uit terugkerende beschouwingen van experts over actuele ontwikkelingen in de autobranche. Langetermijneffecten worden geëvalueerd en alle marktontwikkelingen in de sector (zowel nationaal als internationaal) worden doorgelicht en geïnterpreteerd. Voorbeelden hiervan zijn de opkomst van elektrische auto’s, fiscale sturing, autonoom rijden en de bewegingen op de import- en exportmarkt.

Restwaarde berekenen niet beïnvloed door de waan van de dag

Autotelex volgt voor restwaarde berekenen de autobranche op de voet, maar laat zich niet verleiden tot de waan van de dag. Hiermee wordt afgewend dat restwaarden kunnen worden beïnvloed door incidentele kopen. De actuele restwaarde van het voertuig wordt omgezet naar een nauwkeurig afschrijvingspercentage. Autotelex hanteert de zogenaamde Autotelex Nieuwprijs, een zorgvuldig gewogen autoprijs gebaseerd op de standaarduitrusting van de specifieke uitvoering. Via de fabrikanten is Autotelex al bekend met de op een bepaalde uitvoering gekozen opties. Deze hebben een eigen meerwaarde. De restwaarde verhogende opties en de overige opties worden apart beoordeeld en ingeschaald, daar deze twee optievormen elk hun eigen verloop van restwaarde hebben.

Restwaarde auto van elk model en uitvoering

Autotelex verzekert al zijn klanten van actuele, betrouwbare en objectieve dagwaardes van elk model en uitvoering auto, met voor elk voertuig zijn specificaties. Met AutotelexIMPORT heeft u in een handomdraai een gratis indicatie van de restwaarde van de auto. U kunt online snel een BPM-berekening uitvoeren en automatisch uw volledige BPM-aangifteformulier voor de Belastingdienst invullen.